Följ oss på
Har ni frågor?
Ring 0454-840 10
Mån-Fre kl 08.00 - kl 16.00

Hjärtsäkra Sverige

20 November, 2012

När någon drabbats av hjärtstopp är det bråttom om livet ska kunna räddas. Larma 112 och ge omedelbart bröstkompressioner. Använd hjärtstartare inom 180 sekunder.

Har du en hjärtstartare?
En hjärtstartare borde vara lika självklar som en brandsläckare på varje arbetsplats. Hjärtstopp är nämligen en vanlig sjukdom. Varje år drabbas över10 000 personer. Bara 500 överlever.

Med en stöt från hjärtstartaren kan du starta om hjärtat så att det börjar slå igen i väntan på ambulans. Det kan vara skillnaden mellan liv och död. En hjärtstartare är också väldigt enkel att använda. Du startar bara hjärtstartaren så talar maskinen om vad du ska göra.

Kan du hjärt-lungräddning?
Hjärt-lungräddning är faktiskt enkelt bara man vet hur man ska göra. Det handlar om att göra bröstkompressioner och därefter inblåsningar på den som drabbats av hjärtstopp. Du trycker till hårt med båda händerna över bröstet upprepade gånger i en jämn rytm för att därefter göra inblåsningar.

Tack vare kompressionerna kan blodet cirkulera i kroppen trots att hjärtat inte slår. Med hjärtstartaren kan du sedan ge en stöt för att starta om hjärtat. När du fått utbildning i hjärt-lungräddning vet du hur avgörande denna behandling kan vara för att rädda livet på den drabbade. Du vet hur du ska agera i en stressad situation och du vet hur hjärt-lungräddning ska utföras på bästa sätt.

Beställ hjärtstartare och utbildning av oss på Techmedico

Källa: Hjärt Lungfonden, http://www.hjart-lungfonden....