Följ oss på
Har ni frågor?
Ring 0454-840 10
Mån-Fre kl 08.00 - kl 16.00

Östersjöfestivalen hjärtsäkras

10 Juli, 2014

Östersjöfestivalen satsar på Hjärtsäkra zoner för sina besökare och blir första festival i landet att certifieras, lagom till stadens 350-års jubileum. Hela tretton hjärtsäkra zoner kommer att finnas under festivalen.

I en Hjärtsäker zon finns hjärtstartare och certifierad personal. På initiativ av Conny Nilsson har Techmedico utbildat nyckelpersoner i staben runt festivalen. Techmedico kommer att förse strategiska platser med hjärtstartare under festivalen. Helheten utgörs av redan befintliga hjärtsäkra zoner i centrum, tillfälliga zoner under festivalen och ambulerande zoner i form av festivalpersonal, festivaltåg, Räddningstjänst och ambulansens akutläkarbil.
- En hjärtsäker zon består av dels hjärtstartaren, dels en person utbildad att använda den. Det är viktigt att komma ihåg, apparaten själv gör inte jobbet. Därför utbildar vi nyckelpersoner, säger Jessica Holmström, Techmedico.
- Vi vill ligga i framkant när det gäller säkerhet. Det gäller ju att förebygga olyckor och tråkigheter så mycket man kan, inflikar Conny Nilsson, ansvarig för Östersjöfestivalen.